Nico Dijkshoorn vervangt Manon Uphoff in Literair Café

22-05-2017 Uit Redactie

Foto: Annaleen Louwes

SCHIEDAM - Nico Dijkshoorn is te gast op het laatste literair café van het seizoen, woensdag 31 mei. Hij vervangt Manon Uphoff, die om persoonlijke redenen heeft moeten afzeggen.

Dijkshoorn is columnist, dichter, schrijver en muzikant. Hij begon zich rond de eeuwwisseling te manifesteren als internetjournalist en verwierf nationale bekendheid met zijn optredens in het televisieprogramma ‘De Wereld Draait Door’.

Hij zegt zelf beïnvloed te zijn door de poëzie van Cees Buddingh en het proza van Johnny van Doorn. In 2014 publiceerde Djkshoorn de roman 'In Zijn Nabijheid'. In de jaren daarna verschenen de verhalenbundels 'Met de punt naar voren', 'Huilen en lachen', 'De vrije man' en 'Klein geluk'. 

Dijkshoorn is te horen en zijn in de bibliotheek in De Korenbeurs, van acht tot tien. Kaarten kosten € 10,-, met € 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en van het Literair Gezelschap Schiedam. Ze zijn te koop bij de bibliotheek en de Schiedamse boekhandels. Reserveren kan via E: klantenservice@debibliotheekschiedam.nl.
Gerelateerd