Categorieën

Service

New Yorks clubleven in Jazzpodium Waterweg

New Yorks clubleven in Jazzpodium Waterweg
Uit

New Yorks clubleven in Jazzpodium Waterweg

  • Redactie
  • 23-02-2017
  • Uit
New Yorks clubleven in Jazzpodium Waterweg
SCHIEDAM - Jazzpodium Waterweg heeft New York dit seizoen als thema. Niet verwonderlijk dus dat op de Sweet Sounds on Sunday - op 12 maart - het Ben van der Dungen Quartet de bezoekers meeneemt naar de sound van Blue Note van de jaren vijftig. Op 23 maart is het 'Sweet Notes Night' en brengt de jazzclub ‘Swingin’ Harlem.

Ben van den Dungen (tenorsax en sopraansax) komt samen met Miguel Rodriguez (piano), Marius Beets (contrabas) en Gijs Dijkhuizen (drums) aanstekelijke jazz uit vervlogen tijden spelen. Uiteraard wel met een eigen draai, want het quartet is een bijzondere combinatie van persoonlijkheden die hun muzikale afkomst en talent laten horen. Zij presenteren  bij Jazzpodium Waterweg de spiksplinternieuwe cd ‘2 Sessions’. En signeren die onlangs na een tour door Argentinië en Uruguay opgenomen cd.

Op de Sweet Notes Night nemen elf musici uit 'het puikje van de Nederlandse jazzscene' de bezoekers met de muziekvoorstelling Swingin’ Harlem mee naar de nachtclubs van de New Yorkse wijk Harlem. Daar was jazz 'de belangrijkste bijzaak van het leven'. De hevige concurrentie en losse sfeer zorgden voor de bloei van spannende muziek. Die groove wil Jazzpodium Waterweg laten herleven.

Jazzpodium Waterweg huist in de St.-Joris Doele. Kaarten voor niet-leden kosten acht euro.