Nek-aan-nekstrijd voor Museumprijs

01-05-2019 Uit Redactie


SCHIEDAM - De stemmen voor de museumprijs van de Bank Giro Loterij stromen binnen. Met nog maar een paar dagen te gaan, blijken de drie genomineerden erg dicht bij elkaar te liggen.

Ieder jaar reikt de Bank Giro Loterij de Museumprijs uit. Dit jaar is onder andere het Stedelijk Museum Schiedam genomineerd. De concurrentie is sterk, maar de stemmen liggen spannend dicht bij elkaar. De koploper heeft op dit moment 39 procent van de stemmen, de nummer twee 31 procent en nummer drie 30 procent. Wie er op nummer één staat, wil de Bank Giro Loterij nog niet vertellen. "We willen het sowieso nog even spannend houden. Ook is het niet de bedoeling dat we de stemmen dan gaan beïnvloeden, het moet wel een eerlijke leuke strijd blijven", aldus Renee Oudenaarden van de Bank Giro Loterij.

Hoewel de overige steden een maatje groter zijn dan Schiedam, qua inwoneraantal, maakt het Stedelijk Museum in Schiedam volgens Oudenaarden een goede kans. "De grootte van de steden heeft geen invloed. We zien heel vaak dat juist de musea uit kleinere steden winnen, zo ook het Texielmuseum in Tilburg." Het museum in de Brabantse stad won in 2017.

Dit jaar zijn behalve het Stedelijk Museum Schiedam ook het Museum Rotterdam en het Van Abbemuseum in Eindhoven genomineerd. Tot en met woensdag 8 mei is het woord aan het publiek. Stemmen kan via de website.

Op vrijdag 17 mei wordt bekend welk museum de meeste stemmen heeft getrokken en zich het publieksvriendelijkste museum van Nederland mag noemen.


Gerelateerd