Museum trekt derde meer bezoekers

10-01-2018 Uit Redactie

De vaandeltocht op 9 september eindigde bij het museum


SCHIEDAM - Het Stedelijk Museum Schiedam heeft afgelopen jaar bijna eenderde meer bezoekers getrokken. 

Op de tentoonstellingen en evenementen kwamen in 2017 ongeveer 49.000 mensen af. Niet alleen bezochten meer mensen het museum op de Hoogstraat, maar meer van hen betaalden ook voor hun toegang: 65 procent, in plaats van 54 procent in 2016. Bij openingen en bijvoorbeeld voor het Sinterklaaspaleis wordt in de regel door het museum geen toegang geheven.

Vorig jaar was ruim tweevijfde van de bezoekers afkomstig uit Schiedam. De internationale tentoonstelling Eye Attack was met 18.000 bezoekers de grote trekkers van het jaar. Voor deze tentoonstelling werkte het Schiedamse museum samen met het Deense Louisiana Museum of Art. De vaandeltocht, die op 9 september plaatsvond, was één van de lokale hoogtepunten, zo stelt het museum in een toelichting.

Voor 2018 hoopt het stedelijk museum uit te pakken met een fototentoonstelling over de Werf Gusto. Deze tentoonstelling begint in februari. In deze maand is ook de expositie te zien van de vijf toptalenten die zijn genomineerd voor de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs.


Gerelateerd