Mooi Werk Cultuurprijs naar Willy Heikamp

20-09-2020 Uit Redactie

Foto: Mooi Werk


SCHIEDAM - De Mooi Werk Cultuurprijs gaat naar Willy Heikamp.

Met haar project 'Nieuwland aan de Slag' wil zij door een kunstenaar een speelplek laten creëren op het Dreesplein. De eerste vijftienhonderd euro die zij daar voor nodig heeft krijgt zij van Mooi Werk, als geldprijs verbonden aan de titel. Ze werd gisteren in de Korenbeurs op het schild gehesen en kreeg daar de prijs overhandigd.

Vanaf mei konden Schiedammers een cultureel plan indienen voor hun wijk of voor de stad. Een jury, bestaande uit voorzitter Julia Snikkers, Rob Holmer en Mooi Werk-directeur Jolanda Copier, bepaalde wie het beste idee had. Niet eenvoudig, zo stelden zij, omdat de aard en de grootte van de plannen nogal uit elkaar liepen.

Het Dreesplein in Nieuwland is nu nog een leeg plein en Heikamp ziet daar graag verandering in. Zij denkt aan een hinkelbaan en een groot schaakbord en ruimte voor bijvoorbeeld een poppen- en boekenkast voor de kinderen uit de buurt. Dit in samenwerking met de scholen uit de buurt en het welzijnswerk.

De jury vind dit het beste plan van alle inzendingen, omdat de insteek van de prijs is om met een kunstdiscipline, zoals schilderen, dans of fotografie, bewoners van Schiedam te betrekken bij een project en een verschil te maken in een wijk of buurt. Alle vakjes konden bij dit project aangevinkt worden, aldus de jury.

De andere kandidaten voor de prijs 'winnen' ondersteuning van de cultuurscouts van Mooi Werk. Zij bekijken of de plannen echt haalbaar zijn en helpen onder meer bij het uitwerken van het projectplan om budgetten aan te kunnen vragen. Ook kunnen zij de initiatiefnemers koppelen aan samenwerkingspartners.
Gerelateerd