Mevrouw Van Os in Slot Zeist

28-08-2019 Uit Redactie

Mevrouw Van Os; foto: Nederlandse Portretprijs


ZEIST - Mevrouw Van Os is te zien in Slot Zeist. Het portret van Annemarie van Ulden is een van de vijftig werken daar die meedingen naar de Nederlandse Portretprijs 2019. Vanaf dinsdag aanstaande te zien in het beroemde slot.

Die verkiezing wordt georganiseerd door de stichting DNP, samen met de gemeente Zeist. Het is voor de tweede keer dat de Nederlandse Portretprijs zal worden uitgereikt.

De jury maakte een selectie uit 1251 ingezonden portretten, zowel getekend of geschilderd als geboetseerd of anderszins ruimtelijk uitgevoerd. De jury zal wiinnaars kiezen in de categorieën: 2D, 3D en Jong Talent 2D en 3D. Het bezoekende publiek kiest een publiekswinnaar. De bekendmaking van de winnaars is op 3 november, de expositie loopt door tot 17 november.

Van Ulden maakte het portret van mevrouw Van Os in Frankeland, waar de (toen) 96-jarige dame woont. Dat gebeurde tijdens het project De Ontregeling, dat Van Ulden samen met Jeannette Eisses en bewoners van Frankeland deed. In het project was het tekenen en praten tegelijk, naar aanleiding van de tekeningen en de lange ervaring van de bewoners, die weer gevangen moesten worden in het werk. De Schiedammer Online schreef er vorig jaar over (zie hier). Van Ulden maakte het portret met Siberisch krijt en pastel op behangpapier
 


Gerelateerd