Met vakantie? Breng je plant naar het museum

20-06-2019 Uit Advertentie

Petty Oosthof brengt één van haar kamerplanten naar het museum tijdens de plantvakantie; foto: Louise Melchers

 
SCHIEDAM - Gaat u binnenkort met vakantie? Breng dan uw kamerplanten naar het Stedelijk Museum Schiedam. We omringen ze met liefde, zodat ook zij een leuke tijd hebben. De planten krijgen een mooi plekje, goede verzorging en vriendelijke woorden. Misschien worden ze wijzer van de lezingen en gesprekken in hun nabijheid. Zorg wel dat de planten niet ziek zijn of ongedierte herbergen. Aanmelden hoeft niet. U kunt uw plant(en) afgeven bij de balie van het museum.

Museumprijs 2019

Het Stedelijk Museum Schiedam hield vorig jaar voor het eerst een plantvakantie, die nu wegens succes terug is. De jury van de BankGiro Loterij Museumprijs 2019 vond dat het museum ‘een glimlach oproept’, zoals met de plantvakantie. Het museum doet het net ietsje anders dan andere musea. Half mei won het Stedelijk de Museumprijs 2019. Het is de grootste culturele publieksprijs van Nederland.

Wat kun je zien?

Deze zomer zijn er verschillende tentoonstelling in het museum, waaronder Meesterlijke vrouwen. Met tien kunstenaars die aan het begin van de vorige eeuw actief waren, samen met makers van nu. Op 29 juni opent de tentoonstelling In de Hoogstraat. Verhalen uit een winkelstraat. Ook kun je het werk bekijken van Erik Mattijssen en Bob Lens.


Gerelateerd