Met een goudgele in het zonnetje

02-03-2021 Uit Redactie/Flashphoto

Foto's: FlashphotoNL

VLAARDINGEN - Terwijl in Schiedam de horeca-ondernemers de tap dichthouden, lijkt het er in Vlaardingen op of het terrasseizoen al is begonnen.

Naar verluidt hielden de meeste Vlaardingse kroeguitbaters geen woord, nadat ze vorige week - via Koninklijke Horeca Nederland - aankondigden hun terrassen te openen. Maar Junior Flynn deed dat wel. Hij baat vijf zaken uit in het centrum van de Haringstad en tapte vandaag een biertje alsof er niets aan de hand is. Bij de eetcafés Stam en d'Oude Stoep, restaurant Flynn's en de kroegen de Molm en de Irish Pub (zie foto) kon er met een goudgele rakker genoten worden in het zonnetje. Wie er een bittergarnituurtje bij wilde hebben... dat werd geregeld.

De gemeente Vlaardingen en/of politie greep volgens de collega's van Vlaardingen24 in eerste instantie niet in. Het hoeft geen betoog dat het volgens de Coronaregels niet is toegestaan een terras te openen. Veel horeca-ondernemers verzetten zich echter tegen deze maatregel om verspreiding van het virus te beknotten en kondigden aan vandaag bij wijze van protest hun terrassen open te stellen. Sommigen deden dat voor de vorm of op ludieke wijze, bijvoorbeeld met paspoppen in plaats van klanten, anderen deden echt de tap open.

Bekijk de foto'sGerelateerd