Meivakantie in de bibliotheek

24-04-2019 Uit Advertentie

Bloemtimmeren, op ontdekkingstocht, biblioscoop en voorlezen

SCHIEDAM - Deze meivakantie zijn er weer leuke gratis kinderactiviteiten in de Bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145 in Schiedam. Op maandag 29 april en woensdag 1 mei zijn er creatieve en leerzame workshops en op vrijdag 3 mei is er een film in de biblioscoop. Alle activiteiten zijn gratis en beginnen om 14.00 uur en duren tot 15.30 uur.

Bloemtimmeren

Maandag 29 april wordt in de workshop ‘Bloemtimmeren’ (5+) onderzocht welke kleuren bloemen en bladeren afgeven. De kinderen maken mooie decoratieve vormen van bladeren en bloemblaadjes op een lapje katoen. Daarna timmeren ze er met een hamer op los om de kleurstof en het bladgroen uit de (bloem)blaadjes te krijgen. Marieke van Asperen van de Probeerschool helpt hierbij en laat zien welke kleurstoffen mensen vroeger gebruikten om stoffen te verven.

Tekenen in de natuur

Op woensdag 1 mei wordt de workshop ’Tekenen in de natuur’ (7+) gegeven. Samen met kunstdocente Kim van den Enden kunnen kinderen op ontdekkingstocht naar de stadsnatuur rondom de Korenbeurs. Kim geeft een aantal handige tips hoe je met diverse materialen een snelle schets kunt maken van dieren en planten. Bij slecht weer is dit binnen in de Korenbeurs waar natuurlijk ook heel veel mooie planten te vinden zijn.

Doe je mee met één van de workshops? Meld je aan met een mailtje naar E: programmering@debibliotheekschiedam.nl.

Voorlezen op de kinderboerderij

Voor de kleintjes wordt elke eerste woensdag van de maand, dus ook op woensdag 1 mei, tussen 14.30 en 15.15 uur voorgelezen in kinderboerderij ’t Hoefblad. Bij mooi weer zijn de verhalen over (boerderij)dieren te horen op de hooibalen op het erf en bij regen in de stal. Want er is altijd en overal plaats voor een mooi verhaal!

Biblioscoop

Op vrijdag 3 mei draait vanaf 14.00 uur de film ‘Asterix, het Geheim van de Toverdrank’ (6+). In deze film beleven onze helden Asterix en Obelix een nieuw avontuur samen met de oude tovenaar Panoramix. Voor deze film hoef je je niet aan te melden, maar kom wel op tijd!

Gratis basislidmaatschap voor kinderen

Naast de workshops, het voorlezen op de kinderboerderij en de film in de biblioscoop is de bibliotheek in de Korenbeurs ook in de vakantie gewoon zeven dagen per week open voor het lenen van de beste, mooiste, leukste en spannendste (voor)leesboeken, dvd’s en games. Kinderen lenen heel veel gratis want tot zeventien jaar kost het basislidmaatschap van de bibliotheek helemaal niets!

En er is natuurlijk nog veel meer te doen in de bibliotheek! Ontdek het zelf. Bekijk de agenda hier.Gerelateerd