Marietta Petkova met nieuwe cd in Schiedam

09-12-2016 Uit Redactie

Foto's: Mike van den Toorn en Bram Budel

SCHIEDAM - Meesterpianiste Marietta Petkova komt met haar nieuwe cd Préludes naar de Westvestkerk in Schiedam. In een informele setting vertelt zijn één en ander over de muziek en zal zij ook enkele stukken ten gehore brengen. Het gratis toegankelijke optreden op 18 december maakt deel uit van de landelijke tournee Préludes on tour.

Met het verschijnen van Préludes gaat voor Petkova een langgekoesterde wens in vervulling. Het dubbelalbum, een statement over haar liefde voor de preludes als muzikale vorm, is opgenomen in dezelfde historische concertzaal in Lausanne als waar ook haar spraakmakende Rachmaninov-cd’s zijn opgenomen. Die bezorgden haar internationale roem.  Préludes is een live-opname, net als nagenoeg al haar achttien eerdere albums. Marietta Petkova: “Alleen live-opnamen kunnen de essentie van muziek ontsluiten, in tegenstelling tot studio-opnamen. In de concertzaal word je niet afgeleid door de grenzeloze mogelijkheden om tot het uiterste te perfectioneren. Daar is slechts één keuze: de urgentie van het moment. Tijdens de opnamen in Lausanne heb ik dat magische moment weer mogen ervaren.”

De cd bevat Sechs kleine Präludien van Bach, de 24 Préludes opus 11 van Skrjabin en de 24 Préludes opus 28 van Chopin. Uiteraard is er na afloop de mogelijkheid het album aan te schaffen en te laten signeren. Aanvang volgende week zondag: drie uur 's middags.
Gerelateerd