Marcel Houtkamp nieuwe voorzitter stichting Kunst Werkt

22-03-2023 Uit Redactie


SCHIEDAM - Marcel Houtkamp is de nieuwe voorzitter van de stichting Kunst Werkt. Op 1 mei neemt hij de voorzittershamer over van Arjen Baas, sinds bijna zes jaar voorzitter van het kunstenaarcollectief.

Ook Mirjam Boomert en Frans Huisman laten hun plaats in het bestuur aan nieuwkomers, te weten Martine de Heij en Wybe Hietbrink. Na de bestuurswisseling bestaat het bestuur van de Kunst Werkt zodoende uit:
Marcel Houtkamp, voorzitter
Petra van der Ham, secretaris
Guus Horn, penningmeester
Wim van Es, bestuurslid
Martine de Heij, deelnemer/bestuurslid
Wybe Hietbrink, deelnemer/bestuurslid

Houtkamp (69) is bekend als voormalig politicus en wethouder. Hij woont als geboren Rotterdammer sinds 45 jaar in Schiedam. "Ik was verrast dat ik werd benaderd door de Kunst Werkt, voor de functie van voorzitter", zo stelt hij. Niet meteen zei hij 'ja'. Een gesprek met het enthousiaste bestuur gaf de doorslag om dat wel te doen. "In alle jaren in de Schiedamse politiek heb ik de nodige kennis opgedaan van het culturele domein in de stad. Ik wil me er graag voor inzetten dat er leuke dingen gebeuren in Schiedam en daarvoor is een goed cultureel klimaat nodig."

Kunst Werkt wil door een bijdrage aan leveren. De 51 aangesloten kunstenaars - ook van buiten de stad - sloegen afgelopen jaar een grote slag door de verhuizing vanuit Ruimte in Beweging naar het kunstcentrum in het oude postkantoor aan de Lange Nieuwstraat. Kunst Werkt is hierdoor volgens Houtkamp beter zichtbaar geworden. "Voor heel Schiedam vind ik het belangrijk dat musea, galeries, kunstenaars, stichtingen als Kunst Werkt en Cultureel Forum Schiedam, maar ook instellingen als de bibliotheek en het theater, zo goed mogelijk van elkaar weten wat ze doen, door ze bij elkaar te brengen en waar mogelijk te laten samenwerken." Zoals Kunst Werkt ook in het Art Centre Schiedam doet.

PS. De foto is na eerste plaatsing vervangen.Gerelateerd