Levensgrote Nachtwacht te zien in verpleeghuis

30-01-2023 Uit Redactie

Kunst kijken in een Schiedams verpleeghuis; foto: stock


SCHIEDAM -  Vanaf donderdag zal een reproductie op ware grootte van het beroemde schilderij van Rembrandt, de Nachtwacht, in verpleeghuis Schiewaegh in Schiedam te zien zijn.

“Voor sommige van onze bewoners is op pad gaan en een museum bezoeken geen vanzelfsprekendheid meer,” legt Natasja Heij, locatiemanager van Schiewaegh, uit. “Ik ben dan ook blij dat deze levensechte reproductie van De Nachtwacht naar hen toekomt, zodat zij van dit schitterende kunstwerk kunnen genieten in hun eigen huis!”

De Nachtwacht (of, eigenlijk: ‘De compagnie van kapitein Frans Banning Cocq en luitenant Willem van Ruytenburgh maakt zich gereed om uit te marcheren’) blijft drie weken staan in de brasserie van Schiewaegh. De eerste twee weken is het werk alleen te zien voor bewoners en collega’s van alle locaties van de Frankelandgroep. “We willen mensen in alle rust alleen of in kleine groepjes de kans geven het werk te bekijken,” zegt Heij. “Maar de laatste week, om precies te zijn van 17 tot en met 21 februari, openen wij in Schiewaegh elke middag tussen twee en vijf uur onze deuren voor het grote publiek."Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date