Lentefeest in het Beatrixpark

25-05-2019 Uit Advertentie


SCHIEDAM – Het belooft een bijzondere dag te worden, zondag in het Prinses Beatrixpark. De weersverwachting zit mee, er worden veel mensen verwacht, en het is Lentefeest.

'Bijen en vlinders'. Dat is het thema voor het Lentefeest, georganiseerd door de Vrienden van het Beatrixpark.

Die bijen, dat is niet zo moeilijk. Zondag wordt de nieuwe 'bijenstal' in het park officieel in gebruik genomen. De Schiedamse Stadsimkers hebben de stal bedacht, Irado zorgde voor de realisatie (zie dit artikel). Rond een uur komt de wethouder langs om de stal te openen.

De vlinders, die krijg je als bezoeker misschien zelf, als je je vermaakt in het park, met lekker weer en in goed gezelschap. Wat te denken van een barbecue met vrienden? Picnickleedjes zijn gratis verkrijgbaar in het park. De schoonmaakploeg van Irado vraagt wel om oog te hebben voor (het opruimen van) de restanten van een uitbundige zondag. Op deze pagina zijn tips hiervoor te vinden.

Het Lentefeest wordt gehouden van twaalf tot vier. Er is dan van alles te doen in het park, met de Schiedamse Stadsimkers die behalve veel informatie ook de nodige leerzame spelletjes en proefjes meenemen. Natuurlijk worden er op het Lentefeest als vanouds schapen geschoren.

Maar ook buiten die tijden staat het park open voor ieder die samen plezier wil beleven, wil genieten van het groen, iets lekkers om te eten en drinken, en van elkaar.Gerelateerd