Lekker meedoen aan de Dance Battle

07-02-2019 Uit Redactie

Beeld: Ballet- en Dansstudio Schiedam & Vlaardingen


SCHIEDAM – Gebatteld wordt er vanmiddag in het Wennekerpand. Leerlingen van vier middelbare scholen uit Schiedam dansen dan om wie zich de beste groep van de stad mag noemen.

Bregje den Ouden is een van de dansers. Zij zit in de eerste klas op Spieringshoek en besloot mee te doen toen de uitnodiging voor de Dance Battle kwam. Sindsdien heeft ze acht keer na school geoefend voor de choreografie die ze vanavond met haar mede-Spieringshoekers -'een stuk of zestien denk ik' – laat zien. Haar belangrijkste motief? “Leren dansen!” En dan met name streetdance, de dans waarvoor haar groep koos.

Andere van de zes deelnemende groepen, ook van Mavo Schravenlant, Lentiz Life en het Stedelijk Gymnasium, kozen voor 'modern', een andere dansstroming. Zij werden uitgenodigd door de Ballet- en Dansstudio Schiedam & Vlaardingen en de gemeente Schiedam, in het kader van het project 'Lekker Bezig'. Docenten van de dansschool begeleidden de jongeren tijdens hun oefensessies.

Wat Bregje het best bevallen is aan dat oefenen: “De vriendschap.” Een danscarrière ziet ze vooralsnog niet voor zichzelf weggelegd. Maar lekker meedoen en samen dansen, dat is toch wel heel gaaf. Vanmiddag het resultaat...Gerelateerd