Ladies' Circle: rijmen loont

12-03-2019 Uit Redactie

De dames van de Ladies' Circle: foto: Ladies' Circle


SCHIEDAM - De Schiedamse Ladies' Circle die sintgedichten schreef, heeft daarmee 706,50 euro bij elkaar gebracht.

Wie afgelopen sinterklaas geen inspiratie, tijd of zin had om zelf een sintgedicht te schrijven, kon terecht bij de dames van Ladies’ Circle Schiedam. Zij rijmden voor een kleine financiële bijdrage een gedicht op maat. Veel mensen werden zo blij gemaakt.

De opbrengst komt geheel ten goede aan CJV ‘De Vonk’. Dat kreeg eind december al 1085,50 overhandigd; behalve de opbrengst van de dichtactie zatern daar ook de donaties van de nieuwjaarsborrel bij.

De jeugdvereniging zal met het geld het interieur van hun pand aan de Lange Haven een opfrisbeurt geven. De Vonk zit aan de Lange Haven. Afgelopen jaar is de buitenkant van het pand opgeknapt; de komende tijd wordt ook de binnenkant aangepakt. Hiervoor zullen de dames van de Ladies’ Circle, naast het ophalen van geld, ook zelf de handen uit de mouwen steken.

CJV De Vonk bestaat sinds 1886 en organiseert met vrijwilligers activiteiten voor Schiedamse kinderen en jongeren, zoals een wekelijkse jeugdclub, een maandelijkse kinderdisco, jaarlijkse zomerkampen en dart- en feestavonden. De vereniging telt zo’n 250 leden.


Gerelateerd