Kunstprojectie op stadskantoor in reprise

19-01-2021 Uit Redactie

Werk van Mirjam Boomert op het stadskantoor in Schiedam: foto's: Aad Hoogendoorn.


SCHEDAM - De projectie van kunst op het stadskantoor wordt twee weken verlengd. Dat meldt wethouder Duncan Ruseler.

Dat gebeurt op verzoek van de gemeente. "Marcel Houtkamp en ik zijn daar zeer positief over", aldus Ruseler. Hij zegt bijna elke avond even een ommetje te maken en daar het Stadskantoor in mee te nemen om te kijken. Houtkamp is wethouder Binnenstad.

Op het flatgebouw werd afgelopen weekend op initiatief van het Stedelijk Museum werk van schilders, fotografen en videokunstenaars vertoond. "Het is een mooie manier om iets positiefs bij de Schiedammers te brengen tijdens deze lockdown", aldus Houtkamp. "Daarom maken we graag een verlenging van twee weken mogelijk."

De projector op molen De Kameel toont elke avond tussen vijf en negen werk van de kunstenaars Dick Berckenkamp, Mirjam Boomert, Jan Willem Campmans, Nikolaj Dielemans, Tristan Gieler, Michel Heen, Aldo Hoeben, Gavin Jonkman, Perrine Philomeen, Jaco Schilp, Hester Scheurwater, Sem Schreuder, Shertise Solano, Meryem Slimani en Pauline Tonkens. Dit als vervolg op een project waarin de dierbare foto's van Schiedammers op het stadskantoor werden afgebeeld. Daarna vertoonde het museum zelf een serie 'geluksmomenten' in beeld, nu is het dus de beurt aan de kunstenaars om een selectie van hun eigen werk te laten zien.

‘Het is het grootste canvas dat ik ooit heb gehad’, zegt Sem Schreuder. Hij is een van de kunstenaars van Light-up Collective, het kunstenaarscollectief dat samen met het museum het initiatief nam voor de projectie onder de naam 'Onze kunst in het licht', nu dus tot eind deze maand te zien.Gerelateerd