Knuffels in parade naar het toneel

24-11-2017 Uit Redactie

Foto: De Stokerij

SCHIEDAM - De knuffels die een hoofdrol gaan spelen in Kleine Sofie en Lange Wapper, de familievoorstelling van de Stokerij, gaan op 1 december 'naar het theater'.

De organisatoren van het theaterstuk hopen nog steeds de tienduizend knuffels te gaan halen, maar de tijd dringt. In principe wordt er tot 8 december ingezameld. Maar vandaag over een week gaan de poppen en beesten al op weg: vanuit het inzamelpunt op de Hoogstraat 75b naar het Theater aan de Schie. Een zesduizend stuks speelgoed zijn al ingezameld en moeten op pad om in het stuk een rol te spelen.

"Bij deze een oproep aan alle Schiedammers met bolderkar, bakfiets, kruiwagen of ander vervoermiddel, zich op 1 december om drie uur te verzamelen bij het Knuffelpunt", zegt regisseur Koen Wouterse. "In een feestelijke wandeloptocht van de Hoogstraat naar het Stadserf, brengen we dan met alle acteurs, amateurspelers en vrijwilligers alle knuffels naar het theater.”

Alle ingezamelde knuffels worden gebruikt voor de voorstelling, gereinigd en na afloop gedoneerd aan een goed doel. Na komende vrijdag zijn er nog knuffels af te leveren bij net I-Punt in de Grote of St.-Janskerk.

Met vijf professionele acteurs, twintig amateurspelers uit Schiedam en 45 kinderen van De Jonge Stokerij wordt de familievoorstelling met Kerstmis een echt Schiedams spektakel, zo verwachten de organisatoren. "Een feelgood kerstvoorstelling voor jong en oud, inclusief een spectaculair decor met duizenden knuffels. Een ode aan de fantasie, vriendschap en liefde." Te zien in het Theater aan de Schie van 20 tot en met 23 december.Gerelateerd