Kinderworkshop ‘Momenten vangen’ in Stedelijk Museum

20-02-2018 Uit Advertentie

Cas Oorthuys, Werf Gusto, 1959-1961. Collectie Nederlands Fotomuseum

SCHIEDAM - In het Stedelijk Museum Schiedam is er in de voorjaarsvakantie van alles te doen. Zo kunnen kinderen van acht tot twaalf jaar met een iPad ‘momenten vangen’, net als fotograaf Cas Oorthuys dat meer dan vijftig jaar geleden deed. Cas draaide om zijn onderwerp heen en dacht: "Ik heb het!" Wanneer denk jij ‘ik heb het!’?

Oorthuys liep twee jaar rond bij Werf Gusto in Schiedam. Een deel van zijn foto’s is nu te zien op de tentoonstelling Wij waren de Gusto. Foto’s van Cas Oorthuys, 1959-1961. Meedoen aan de workshops is gratis, op woensdag 28 februari, vrijdag 2 maart en zondag 4 maart van half twaalf tot een uur. Aanmelden verplicht via E: info@stedelijkmuseumschiedam.nl.

Cas Oorthuys zet de mens centraal. Tijdens de workshop kijk je welke standpunten, uitsneden en situaties hij gebruikt. Wordt iets nep als er geposeerd wordt? Met museumdocent Julia kijk je samen de kunst af in de tentoonstelling. Daarna ‘vangen ’ de kinderen zelf de werkzaamheden van de mensen die in het museum werken. Hoe leg je de blik en houding van de suppoost of de kassamedewerker vast?


Gerelateerd