Jeroen Dejalle strategisch directeur bij Yets Foundation

13-01-2022 Uit Redactie


SCHIEDAM - Jeroen Dejalle gaat aan de slag bij Yets Foundation, als strategisch directeur. De stap is onderdeel van een professionaliseringsslag die Yets doorvoert.

Yets Foundation zet sportteams op voor kwetsbare jongeren die opgroeien in een omgeving met sociale problematiek. Onder begeleiding van pedagogisch sterke coaches die de jongeren zowel binnen als buiten de lijnen van het sportveld begeleiden, worden zij gedurende een tweejarig programma geholpen naar positieve deelname aan de maatschappij. 

Dejalle is een oude bekende bij Yets; hij zat in de beginjaren van de organisatie in het bestuur., als voorzitter Hij stopte bij Yets om als beleidsadviseur binnen het sociaal domein bij de gemeente Schiedam aan de slag te gaan. Afgelopen december zegde hij deze baan op om met Yets, naar hij stelt 'de volgende stap te maken in het worden van dé welzijnsorganisatie'. "Jeroen is een echte praktische dromer die vooruit kan denken, maar de ideeën daarna ook in de praktijk brengt", aldus Yets.

"Jeroen brengt een berg aan ervaring mee uit de commerciële en maatschappelijke wereld." Juist deze mix van commerciële achtergrond en kennis van het gemeentelijke domein, maken hem volgens Yets de ideale persoon om de organisatie te helpen op weg naar verdere professionalisering. Dejalle gaat zich onder meer ontfermen over de interne processen, het personeels- en vrijwilligersbeleid, het aantrekken van mensen en de ondersteuning van de organisatie. "Daarnaast bestaan er binnen het team veel ideeën over wat beter kan in de wereld van de jongeren die wij helpen", aldus Yets. "Jeroen gaat het team helpen deze ideeën te onderzoeken, hier een aanpak bij te ontwikkelen en te implementeren."Gerelateerd