In de ban van… Schubert

28-08-2021 Uit Advertorial


SCHIEDAM - Schubert in een nieuw jasje. Dat is de korte omschrijving van 'In de ban van... Schubert - een bloemlezing van de beroemdste liederen van Schubert op teksten van Goethe'.

Ontdek Schubert-liederen in een bijzondere bewerking voor stem en klein orkest. Bariton Maarten Koningsberger heeft jonge zangers ingewijd in de kunst van het lied. U hoort een bijzonder liedrecital waar bariton Vincent Kusters, sopraan Elenora Hu én Maarten Koningsberger zullen zingen. 

Franz Schubert schreef veel van zijn bekendste liederen op teksten van de dichter Johann Wolfgang von Goethe. Elf van de meest bekende liederen, oorspronkelijk voor piano en stem, zijn samengebracht in dit programma. De arrangementen van Intercontinental Ensemble voegen een symfonische laag toe aan onder andere Erlkönig, Wandrers Nachtlied en Gretchen am Spinnrade. Het concert wordt afgesloten met de 8esymfonie van Schubert ‘Unvollendete’.

Symfonische klanken in kamermuziek

Het Intercontinental Ensemble is een negenkoppig ensemble, bestaande uit vier strijkers en vijf blazers. Het ensemble werd in 2012 in Amsterdam opgericht. Hun leden komen van verschillende continenten en landen zoals Mexico, Spanje, Portugal, Tsjechië, Luxemburg en Nederland. Naast de uitvoering van origineel nonet- repertoire richt het zich op het maken en spelen van zelfgemaakte arrangementen. Hierdoor blazen zij bekende werken nieuw leven in en brengen die naar de podia, waar dit vooraf niet mogelijk was. In september 2018 bracht het ensemble hun debuut-cd uit bij het label TRPTK met daarop uitvoeringen van bewerkingen van grote symfonieën.


Praktische informatie:

Elenora Hu - sopraan
Vincent Kusters – bariton
Maarten Koningsberger – bariton
Intercontinental Ensemble


Donderdag 10 september

Aanvang 20.15
Westvest90, Schiedam
Kaarten online, zie : hier.

Concert duurt ca. 60 minuten zonder pauze


Programma:

Erlkoenig - voor bariton en ensemble

Meeres Stille - voor bariton en ensemble

Wandrer's Nachtlied - voor bariton en ensemble

Der Rattenfaenger - voor bariton en ensemble

An Schwager Kronos - voor bariton en ensemble

Ganymed - voor sopraan en ensemble

Gretchen am Spinnrade - voor sopraan en ensemble

Heiss mich nicht reden - voor sopraan en ensemble

Naehe des Geliebten - voor sopraan en ensemble

-

Schubert: Symfonie N.8 "Unvollendete"

Alle bewerkingen zijn van de hand van het Intercontinental Ensemble.

Gerelateerd