Categorieën

Service

Hooggeëerd publiek; komt dat zien!

Hooggeëerd publiek; komt dat zien!
Uit

Hooggeëerd publiek; komt dat zien!

  • Christien Bruggeman
  • 14-08-2016
  • Uit
Hooggeëerd publiek; komt dat zien!

Foto's: Christien Bruggeman

SCHIEDAM - Vanmiddag is de laatste voorstelling van Circus Alberti op de Maasboulevard. Het circus van de familie Frank is dit jaar voor het eerst te zien in Nederland.

Sinds eind vorig jaar geldt er in Nederland een verbod op wilde dieren in het circus, maar deze worden in dit spectaculaire circus echt niet gemist. Er is een prachtige dressuur met vier paarden en Siberische steppekamelen. Veel kleine dieren zoals pony’s, geiten en zelfs de huishonden van het circus doen hun kunstjes in de piste. In de pauze kunnen bezoekers op het circusterrein rondwandelen en de dieren even aaien.

De familie doet alles op het circusterrein zelf. De juffrouw achter de kassa hangt even later tijdens een bloedstollende act in de trapeze en het meisje van de snoepkraam trakteert het publiek op een geweldige koordansact. De portier, die bij de ingang de kaartjes controleert, is de clown die regelmatig de show even 'onderbreekt' om de kinderen in de piste kennis te laten maken met het circus. Dit 'ambacht' moeten wij vooral steunen, zodat het nooit zal verdwijnen. Wat is dit leuk!