Het vakantiegevoel - en een beetje gezond - op Hoogstraat: Peacy Juicery

24-08-2021 Uit Redactie

Jonathan en Maloe willen een plek creëren 'waar je kunt ontsnappen van je to-do-lijstjes'


SCHIEDAM - Morgen gaat de zaak open, ook al is er nog werk aan de winkel van Peachy Juicery. Voortaan kent Schiedam dus een sapbar, op de Hoogstraat recht op de kop van de Dam.

Maloe Jansen en haar partner Jonathan worden de ondernemers die de nieuwe zaak tot een succes willen gaan maken, samen met hun momenteel drie medewerkers. Met elkaar zorgen zij ervoor dat Peachy Juicery van woensdag tot en met zondag van tien tot vijf open is. “Maar dat is het begin”, aldus Jansen.

Zoals alles wat in de zaak wordt ondernomen een eerste keer betreft. Maloe en Jonathan zijn nieuwe ondernemers, en blijven voor een deel hun werk in de marketing erbij houden. Maloe zet haar yogadocentschap voor de sapbar op een laag pitje. 

Dat het nieuw is wat de twee in Schiedam gaan doen is eigen aan hun motief voor het openen van de zaak. “Eigenlijk miste ik zelf in de stad een plek waar je sapjes en smoothies kan krijgen”, aldus Jansen. Zelf is ze een groot liefhebber van de dranken die ze vooral op vakantie leerde kennen en drinken. Dat is ook de sfeer die het stel in de zaak wil krijgen. “Een plek waar je kunt ontsnappen van je to-do-lijstjes.”

Dat hebben ze proberen te realiseren in de inrichting, met de kleuren van Ibiza, Bali en Marrakesh. En dat moeten bediening en klanten met elkaar voor elkaar krijgen: een goeie sfeer, een beetje het vakantiegevoel, zoiets. 

Trouwens: een klein beetje vakantiegevoel hebben Jonathan en Maloe ook steevast in Schiedam. De dertigers wonen nog in Rotterdam, hebben een huis gekocht hier in de stad, maar moeten nog verhuizen. Ondertussen waren ze al veel in Schiedam. “De stad had voor mij - ik kom uit Brielle - altijd iets knus”, aldus Maloe. Jonathan kon zich ook wel vinden in Schiedam. Dus gingen ze daar zoeken naar een nieuw huis. Bij een nieuw avontuur in een nieuwe omgeving hoorde, zeker voor Maloe, ook het inslaan van een nieuwe richting met het werk.

Peachy Juicery moet een plek worden waar gezond en bewust wordt gegeten en gedronken. Ook dat hoort bij de levensstijl van de twee. Sapjes, smoothies en salades, dat is de kern. Natuurlijk is er koffie en thee, maar geen appeltaart. Wel weer wafels. “Maar dan niet de suikerbommetjes die je elders krijgt.” De wafels worden gemaakt op basis van banaan en havermout. Verder zullen er brownies zijn, en bananencake en dadelbolletjes. “En ik wil ook worteltaart gaan maken van het residu van de geperste wortel die in de sapjes gaat.” Duurzaam moet het consumeren ook zijn: geen plastic maar biologisch afbreekbare glazen worden bijvoorbeeld gebruikt.

Maaruh, geen stress, vakantiegevoel, en als je gewoon een lekkere bak koffie wil drinken, helemaal goed. En misschien dat er wel meer lekkere cakes in de zaak komen. 

Peachy Juicery krijgt zo’n twintig zitplaatsen, niet te groot - maar in eerste instantie zijn het er minder, ja, Corona niet waar. Ook elders in de zaak is er nog werk te doen. “We hebben wat pech gehad met de leveranciers.” Maar het hoeft ook allemaal nog niet perfect. “We gaan geen grote opening doen”, aldus Jansen. Gewoon lekker beginnen - en de buren en Schiedammers in het algemeen hebben al een warm welkom bereid, met attenties en opbeurende woorden. “Sommige mensen zijn heel bescheiden als ze voor de deur kijken en ik zeg ‘kom maar binnen hoor’. Anderen lopen gerust al binnen.”  ‘Dit is precies wat Schiedam nodig heeft’, kreeg het stel al te horen. En flink wat mensen hebben aangekondigd morgen te komen genieten van de sapjes, smoothies en salades. Of een bakkie thee of koffie.

PS. Dit artikel is na eerste plaatsing op enkele punten aangepast.Gerelateerd