Het is mooi geworden

22-06-2019 Uit Redactie


SCHIEDAM - Het is mooi geworden, B&B De Gusto. Hartje Schiedam kent sinds vandaag een nieuwe mogelijkheid om op zijn Schiedams te overnachten.

De dakjes en geveltjes, de doorkijkjes en de Korenbeurs aan de horizon, het is er allemaal in de bed en breakfast van Juul en Sylvia Huis In 't Veld aan de Nieuwe Sluisstraat. Met uitzicht op de tastbare herinneringen aan het Schiedamse jeneververleden, en met erfgoed van dat andere Schiedamse momument, de scheepsbouw, in huis. Aan de muren grote foto's van de bedrijfsgebouwen van werf De Gusto, inclusief de koppen van de werknemers. Plus schaalmodellen en in iedere kamer een folder met uitleg over de naam van die  kamer - vernoemd naar een herinnering van De Gusto.

Het was even doorharken. "Dit bed stond er gisteren nog niet", vertelt Sylvia. Sowieso werd de verhoopte openingsdag van 1 april niet gehaald. En die douchewand - op maat gemaakt, want geen enkele maat in het pand is 'standaard' - laat nog op zich wachten, dus tijdelijk een gordijn. "Gisteren om tien uur waren we nog bezig." Altijd is er nog een laatste hand te leggen, voor wie oog heeft voor detail. Ook dankzij Linda Gewoon Schoon ziet alles er pico bello uit - alleen die glasplaat op tafel heeft nog strepen. "Toen vond ik het gisteravond wel even genoeg", aldus Sylvia Huis in 't Veld

De b&b wordt zodadelijk om drie uur officieel geopend - met de mogelijkheid om de nieuwste aanwinst van de stad eens grondig te bekijken.

Wie wil weten hoe het zo gekomen is: lees dit eerdere artikel.

Bekijk de foto'sGerelateerd