Het begint weer: het stille genieten, het grote geluk en de echte lol

11-09-2020 Uit Redactie

Het Florens Ensemble, vanavond in Westvest90


SCHIEDAM - Hoe je het ook wendt of keert, Schiedam blijft een stad van creatievelingen, organiseerders en trotse en nieuwsgierige types. Het kan dus haast niet anders of er moet in de stad veel te doen zijn, veel te zien zijn, veel te beleven zijn. Er zijn notoire mopperkonten die het tegendeel beweren, maar wij durven wel te zeggen: er gebeurt van alles.

Hoe we dat durven zeggen? Nu, gewoon, als we in onze mailboxen kijken en zien wat er allemaal binnenkomt aan aankondigingen, verzoeken tot publiciteit en andere trotse meldingen. 

Corona legde het afgelopen half jaar veel plat. Er ging een streep door alle evenementen. En nog steeds moeten mensen die nieuwsgierig willen rondneuzen in molen of museum, aanspraak zoeken in kroeg of kerk, iets willen leren of iets willen doen, uitkijken naar een ander. En de ontmoeting even wat op afstand houden. Desalniettemin openen de galeries weer, zijn er weer kleinschalige evenementen en kunnen we ons weer laten ontroeren of verrassen, kunnen we weer bewonderen en genieten.

Ook vandaag in Schiedam. Kijk maar eens hier.

Dan ziet u dat u vandaag onder meer kunt genieten van oude muziek, van foto's van Jimi Hendrix en nog veel meer foto's, van film, moderne kunst en de jenevergeschiedenis van de stad.

En voor ieder die de komende tijd zelf iets organiseert: laat het ons weten via info@schiedam24.nl.Gerelateerd