Herinneringstour Mingus & Monk naar jazzpodium

03-04-2017 Uit Redactie

Thelonious Monk

SCHIEDAM - Een ode aan twee 'fantastische jazzlegendes'. Dat wordt het optreden van de Freddie Bryant Quartet bij Jazzpodium Waterweg aanstaande zondag.

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat de Thelonious Monk werd geboren en zou Charles Mingus 95 zijn geworden. Een ode aan deze twee jazzlegendes mocht volgens de organisatoren van het jazzpodium in de St.-Joris Doele dit seizoen daarom niet ontbreken. Wie kent niet ‘Round Midnight’? Het is één van de vele klassiekers pianist Thelonious Monk. Charles Mingus werd opgeleid als cellist en trombonist maar kreeg bekendheid als contrabassist, pianist, componist en orkestleider.

De meest indrukwekkende werken van Mingus & Monk zullen aanstaande zondag worden gespeeld door het Freddie Bryant Quartet. Een viertal musici die op hun beurt werken aan een carrière en faam.

De Mingus 95th - Monk 100th Anniversary Tour begint zondag om drie uur. Kaarten voor niet-leden kosten acht euro, voor leden is het concert gratis. Aanmelden is ook voor hen gewenst.Gerelateerd