Hardlopen en slim zijn: de escaperun

20-09-2018 Uit Redactie

SCHIEDAM - Mila van Beurden en Sanne van Oudenaarde, twee echte 'spellenorganiseerders' werken aan een zogenaamde escaperun op 2 en 3 oktober, in het Beatrixpark.

De Schiedamse scholieren zijn gek van Wie is de Mol, doen graag een escaperoompje en kijken goed om zich heen. Zo ging het kriebelen bij de twee dames van het Stedelijk Gymnasium, En toen hun ideeën pasten in een schoolopdracht, besloten ze deze in daden om te zetten. Leerzaam en leuk. "Wij organiseren een spannend spel dat een mix is van politie en boefje, een escaperoom en een hardloopwedstrijd." Een echte mix, want zo waarschuwen de dames: 'U zult uw conditie nodig hebben, maar zonder na te denken zult u het eindpunt zeker niet als eerste bereiken."

Een escaperun is volgens wet van bartjens een spel dat het midden houdt tussen een escaperoom, 'politie en boefje' en een hardloopwedstrijd. De deelnemers gaan los van elkaar zo snel mogelijk allerlei puzzels oplossen. Deze puzzels zijn te vinden verspreid over het Beatrixpark. De ene puzzel zal naar de volgende puzzel leiden en uiteindelijk naar het eindpunt. "Maar", zo beloven de twee, "terwijl de deelnemers proberen de puzzels zo snel mogelijk op te lossen, heeft de ‘politie’ de jacht op hen geopend. Als een deelnemer wordt getikt door de politie moet hij/zij drie minuten stilstaan. Degene die als eerste bij het eindpunt is, krijgt een prijs."

De run wordt twee keer georganiseerd, op dinsdag en op woensdag, in de avond, met maximaal 25 deelnemers. Verzamelen bij restaurant Parckhoeve, kosten: 7,50 euro per persoon. De minimumleeftijd om mee te doen is zestien jaar. "Wij kunnen op geen enkele manier verantwoordelijk worden gehouden voor mogelijke ongevallen en diefstal", klinkt het ook nog tamelijk dreigend. Daar staat tegenover dat de winnaar - het spel wordt individueel gespeeld - een prijs verdient.

Wie meer wil weten, of er voor voelt om mee te doen, klik hier.

Gerelateerd