Haags bureau organiseert Koningsdagmarkt Kethel

19-02-2019 Uit Redactie


Laatste nieuws: Het eerdere bericht over de betrokkenheid van Fresh Events bij Koningsdag in Kethel bevat enkele fouten.

Fresh Events kondigde gisteren aan de Koningsdagbraderie te organiseren. Dat is ook het geval. Op de Kerklaan en de Schiedamseweg komen kraampjes van commerciële aanbieders. Ook heeft het Haagse evenementenbureau een aanvraag ingediend voor het organiseren van activiteiten voor kinderen en ook voor een muziekpodium. "De vergunningaanvraag hiervoor is in behandeling", zegt Ronald Ultee, accountmanager Evenementen bij de gemeente. Fresh Events is niet door hem of andere gemeentelijke vertegenwoordigers gevraagd voor de organisatie, maar heeft zichzelf aangediend.

Het bureau heeft geen interesse in het verzorgen van een vuurwerk. Tot de braderie hoort ook niet het zogenaamde feestplein tussen Cornelis Houtmanstraat en Olivier van Noortstraat. De activiteiten zoals die daar de afgelopen jaren plaatsvonden, met kinderspelen en muziek (zie de foto), zullen er zoals het er nu naar uit ziet, komende Koningsdag niet plaatsvinden. 

Alhoewel het organisatoren vrij staat met een voorstel te komen. Ultee weet dat enkele lokale ondernemers bezig zijn te kijken wat zij kunnen doen om ook over twee maanden een feestplein in Kethel te realiseren. Oranjevereniging Wilhelmina heeft de gemeente toegezegd met een plan te komen voor voortzetting van de aubade. De vrijmarkt blijft in handen van de gemeente, die de praktische organisatie uitbesteedt aan Fun-Key.


SCHIEDAM - Fresh Events organiseert dit jaar op Koningsdag de vrijmarkt, de braderie en het vuurwerk in Kethel.


Daarmee is voortzetting van de braderie en het vuurwerk verzekerd.

Het Haagse evenementenbureau is in de arm genomen door de gemeente Schiedam, dat de afgelopen jaren voor de organisatie van de vrijmarkt een gespecialiseerd bedrijf inhuurt. Afgelopen jaar was dat het Schiedamse Fun-Key.

De braderie en het vuurwerk werden geregeld door oranjevereniging Wilhelmina. Die gaf enkele weken geleden echter aan definitief af te zien van de organisatie, omdat het daartoe niet voldoende vrijwilligers op de been kan brengen.

Fresh Events is gespecialiseerd in de organisatie van jaarmarkten en braderieën en doet dat op vele plekken in het land. Op Koningsdag gaat dat vergezeld van muziek en kinderspelen. "Attracties, optredens en natuurlijk niet te vergeten de gezellige braderie en nog veel meer. De koningsdagmarkt Schiedam-Ketel (sic) is een traditie en begrip in Schiedam en omstreken", aldus Fresh Events in een aankondiging.Gerelateerd