Groenelaan wordt angstaanjagend

20-10-2016 Uit Redactie

SCHIEDAM - Griezelen en gillen. Dat moet te zien en horen zijn in de Groenelaan, zaterdag over een week, tijdens de Fright Night Schiedam.

De gezellige winkelstraat van de Gorzen wordt dan omgetoverd tot een afschrikwekkende plaats - waar het alleen voor de dapperen goed toeven is. 

De doden staan weer op, naar verwachting. Ze komen met misschien wel tien man-vrouw naar Schiedam-Zuid. Wie durft het aan met hen op de foto te gaan? Wie dat doet, durft dat misschien alleen maar luid gillend. Dat komt mooi uit, want wie het engste schreeuwt kan door een jury beloond worden met de eerste prijs. Het moet een koud kunstje zijn om boven de toch al angstaanjagende geluiden in de straat uit te komen. Het zijn toch geen spookgeluiden?

Om bij te komen kunnen de kinderen langs de winkels om snoepjes op te halen. Maar wat te denken van de zwarte houten kisten die op straat staan. Er zit een rond gat in de bovenkant. Wie durft zijn of haar hand er in te steken om te raden wat er in de kisten zit? En er staat wat op het spel: de kinderen kunnen in de straat een speurtocht lopen, maar om die op te lossen moeten zij raden wat er in de middelste kist zit.

Wie dan nog niet bibbert en griezelt heeft de 'zone des doods' gemist. Een deel van de straat wordt een ontoegankelijke zone, alleen voor de allerdappersten te begaan - met het risico dat zij besprongen worden door waanzinnige types. Te eng om bij daglicht in de ogen te zien, zo worden deze types in de dodenzone nu al genoemd. De mensen in de straat zullen er alles aan doen om de kinderen hier niet in te laten verzeilen. Alleen volwassenen hebben in principe toegang...

Licht is funest voor de griezels die in de Gorzen verwacht worden; de Groenelaan zal dus pas na vijven Fright-zone worden. .


Gerelateerd