Glazen Huis niet in Schiedam

27-05-2015 Uit Redactie

SCHIEDAM - 3FM Serious Request komt volgend jaar niet naar Schiedam. In december 2016 staat het Glazen Huis, een markant zichtbaar baken van het radio-initiatief, in Breda. Radiomaker Paul Rabbering maakte dat zojuist op 3FM bekend. Het Glazen Huis stond in 2008 ook al in Breda.

Verschillende partijen in Schiedam hebben zich flink ingespannen om Serious Request naar de stad te halen, de gemeente voorop.

Op Twitter druppelen de eerste reacties binnen. Ben Dubbeldam, winkelstraatmanager, vindt het jammer dat het radio-initiatief niet naar Schiedam komt, maar blijft positief: "Nu Serious Request niet in Schiedam wordt gehouden, kunnen we misschien die krachten die gebundeld waren, benutten om zelf te investeren in onze stad."

Andreas Rose, raadslid voor Gemeente Belangen, ziet ook de zonnige kant van het mislukken van het naar Schiedam halen van het Glazen Huis: "Dankzij 3FM hebben we nu een financiële meevaller van zeven ton." Rose vraagt zich af wat de stad nu moet met dat geld.Gerelateerd