Gin Instituut in Nieuwe Palmboom

08-09-2018 Uit Redactie


SCHIEDAM - Molen De Nieuwe Palmboom wordt het onderkomen van het Gin Instituut. Dat gaat workshops en cursussen verzorgen op het gebied van gin.

Op 28 september gaat het Gin Instituut open, zo maakte directeur Hugo Boogaards van de Schiedamse Molens vandaag bij de opening van Open Monumentendag in de Nieuwe Palmboom bekend. Het instituut is een initiatief van stichting Stadspromotie Schiedam. De Schiedamse distillateurs doen mee en maken het instituut financieel mogelijk. 

In eerste instantie gebruikt het Gin Instituut de tweede verdieping en de begane grond van de molen. Op termijn verhuist het naar de eerste verdieping. Die herbergt momenteel nog de grote maquette uit 1847; deze is door een misverstand nog niet verplaatst naar het Klant Contact Centrum van de gemeente Schiedam. "Burgemeester Cor Lamers wil hem daar graag hebben", aldus Boogaards. Dan wordt de tweede zolder van de molen documentatiecentrum en bibliotheek van De Schiedamse Molens - Rob Batenburg van de Restauratiewerkplaats zet zich daar sterk voor in.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date