Genieten van veel moois

30-10-2016 Uit Redactie

SCHIEDAM - Schiedam liet zich vandaag weer eens van een heel andere kant zien. Dat de jeneverstad een volkse stad is, dat weten we wel. Dat in Schiedam ook te genieten valt van vertier voor de wat geoefender smaak, is na vandaag ook weer algemeen bekend.

In de Grote of St.-Janskerk speelde en zong een projectkoor met Bas van Houte en Arjan Leistra als organisten vanmiddag een requiem van Maurice Duruflé en een mis van Louis Vierne. Verstild en soms ontroerend. In ’t Huis te Poort werd voorgedragen uit het werk van schrijver Ferdinand Bordewijk en speelden pianist Marcel Worms en anderen werk van diens vrouw, componiste Johanna Bordewijk-Roepman. Een tachtig mensen liepen hier voor warm en waren na afloop erg enthousiast. Gisteren was er in de bibliotheek eveneens een programma rond Bordewijk, met een vergelijkbaar aantal bezoekers.

In de Havenkerk vanmiddag een Vespers-voor-vijftig-stemmen, een project van Intorno, rond Marco Kalkman. Daar zo'n honderd bezoekers, die genoten van het op zang gezette avondgebed. Met inzet van jong en iets minder jong. Zou iemand een van de ontbrekende stemmen (er bleken er 43) gemist hebben?

En dan hebben we het verder niet meer over het orgelconcert, het afscheidsconcert van Big Bird op vrijdag en de Battle of the Shanty's vanmiddag...

Bekijk de foto'sGerelateerd