Gelauwerde pianiste brengt Brahms, Liszt, Chopin en Schumann

26-01-2018 Uit Redactie

SCHIEDAM - Een gelauwerde pianiste maakt vanavond haar opwachting in de kerk aan de Westvest 90, en niet voor het minste programma: Nino Gvetadze speelt werken van Schumann, Chopin, Liszt en Brahms. Gebracht met grote verbeeldingskracht.

De in Georgië geboren en in Nederland woonachtige Gvetadze brengt de 24 Preludes, opus 28 van Frédéric Chopin, een werk van haar nieuwste cd. Van Liszt staat de Spaanse Rapsodie op het programma. Tijdens het concert zal Nino ook enkele stukken toelichten.

Gvetadze beleefde haar grote doorbraak in 2008, toen zij de tweede prijs, de persprijs en de publieksprijs won tijdens de International Franz Liszt Piano Competition. Twee jaar later veroverde ze in Engeland de prestigieuze Borletti-Buitoni Trust Award. Sindsdien geeft zij concerten over de hele wereld en soleert ze met grote orkesten onder leiding van onder meer Michel Plasson en Jaap van Zweden. Recensenten prijzen haar vermogen om virtuositeit altijd te gebruiken om de muziek over te brengen naar de luisteraar.Gerelateerd