Fotofestival Schiedam focust op hedendaagse fotografie

14-07-2021 Uit Redactie

Vanaf 29 juli vindt het festival plaats


SCHIEDAM - Het Fotofestival Schiedam (FFS) komt er bijna aan: van 29 juli tot en met 8 augustus vindt het evenement plaats. Op het Dirkzwagerterrein kunnen belangstellenden tussen 10.00 en 18.00 uur op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag allerlei foto's zien, in een grote loods. 

FFS is een jaarlijks terugkerende fotomanifestatie en vindt alweer voor de achtste keer plaats. Drie weekenden lang kunnen belangstellenden zich onderdompelen in de wereld van de hedendaagse fotografie. Het thema van de komende editie is 'Our Planet, Our Future'. Met dit thema wil de organisatie - waar eerder wat kritiek op was van partij D66 - de wereld van vandaag laten zien zien, met een blik naar de toekomst.

Jonge fotografen en gevestigde namen delen hun foto's bij exposities. Tijdens het FFS is er ook een hoofdexpositie, 'National Geographic: 50 Greatest Wildlife Photographs’. Hierbij zijn de 50 beste natuurfoto's uit het welbekende magazine te zien voor het publiek. De fotografen die meedoen aan deze hoofdexpositie, laten zien hoe het gesteld is met de natuur en hoe deze verandert.

Naast de te bezoeken exposities, vinden er allerlei activiteiten plaats rondom het festival. Zo wordt het FSS op 29 juli om 19.30 op feestelijke wijze geopend met onder meer muziek en sprekers. Verder wordt er een film vertoond, 'Manufactured Landscape', over Fotograaf Edward Burtynsky die de wereld rondreist en veranderingen in landschappen observeert.Gerelateerd