Femmes pur Sang zingt Schiedam-lied

26-03-2018 Uit Redactie

Foto's: Femmes pur Sang

SCHIEDAM - Aan de oud-Schiedamse havens. Zo heet het lied dat het Schiedamse vrouwenkoor Femmes pur Sang zaterdag voor het eerst ten gehore bracht.

Dat gebeurde op een 'pop-up dag' in het leegstaande pand Hoogstraat 85 die het koor organiseerde.

Dit jaar bestaat Femmes pur Sang twintig jaar. Om dit te vieren maken de leden in juni een trip naar Portugal; ze zullen door ook enkele optredens verzorgen. Dirigente Annette Rogers wil tijdens deze concertreis een echt Hollands lied laten horen zoals 'Aan de Amsterdamse grachten', maar dan hertaald naar een lied over Schiedam. Met dit in gedachten maakte Willy van de Wal een goedlopende tekst op bekende melodie over de waterlopen in de hoofdstad.

Om de kosten van reis en optredens te drukken besloot het koor een tweedehands markt te organiseren en zo wat geld in zamelen. Dat kon op de Hoogstraat, in het grote, leegstaande pand op nummer 85.

Behalve hun aanbod van brocante en tweedehands spullen, wilden de dames ook tonen dat zij meer in hun mars hebben dan zingen alleen. Zo werden er diverse kunstzinnige workshops gegeven, waren er zelfgemaakte hapjes te koop en konden de kinderen genieten van een poppenkast. Er waren zelfgemaakte producten, zoals lederen tassen en kaarshouders, gemaakt van oude, originele bladmuziek en zelfbereide producten zoals chutney en honing.

Tot twee keer toe bracht het koor een deel van hun repertoire ten gehore, waaronder ook een Portugees nummer, om te eindigen met het Schiedam-lied dat luidkeels werd meegezongen door het publiek.

Gerelateerd