Familievoorstelling Koning jaar uitgesteld

13-11-2020 Uit Redactie


SCHIEDAM -  De familievoorstelling rond kerst van De Stokerij wordt een jaar uitgesteld.

'Koning', geïnspireerd op de grote koningen - Willem Alexander, Mohammed Ali, Elvis Presley, Beyonce, Koning Arthur en Black Panther - zou door De Stokerij over enkele weken op de planken gebracht worden. De 'hyperactuele' voorstelling had Roos Drenth, Anne Rats en Koen Wouterse in de hoofdrollen en moest een echte familievoorstelling worden met de bijdrage van de spelers van De Jonge Stokerij en twaalf amateurspelers.

Samen met Theater aan de Schie, plaats van handeling van het stuk, besloot De Stokerij tot uitstel. Natuurlijk vanwege de Coronacrisis. "Gezien de huidige Coronamaatregelen is het door laten gaan van deze voorstellingen geen optie", aldus een bericht. "Het gezelschap kan de voorstelling, waar 95 mensen aan meedoen, niet repeteren en in Theater aan de Schie is het onduidelijk of er voor voldoende publiek gespeeld kan worden."

“We hebben lang geloofd dat het ons zou lukken, maar we moeten toch tot de conclusie komen dat spelen niet haalbaar is. Er is door iedereen de afgelopen periode keihard gewerkt om een fantastische voorstelling te maken. Het gaat ons enorm aan het hart dat we deze voorstelling niet in december 2020 kunnen tonen", aldus De Stokerij en het theater. 

De nieuwe data voor 'Koning' zijn al vastgelegd: 23, 24, 26 en 27 december 2021. "Gasten die al kaarten in bezit hebben, worden schriftelijk op de hoogte gebracht."Gerelateerd