Categorieën

Service

Excentrieke gallery in Schiedamse Gorzen

Excentrieke gallery in Schiedamse Gorzen
Uit

Excentrieke gallery in Schiedamse Gorzen

  • Redactie
  • 30-08-2017
  • Uit
Excentrieke gallery in Schiedamse Gorzen
SCHIEDAM – De meest excentrieke gallery van Nederland. Die mogen bezoekers verwachten in... Schiedam. Was getekend: organisator Maarten Vellinga, van gallery Consul. Te openen op 16 september.

"Geen marmeren vloeren of klaterende fonteintjes, maar wel een privé-appartement op de achtste verdieping, met een adembenemend uitzicht op de Maas.” Dat is gallery Consul, op de Schiedamse Havendijk. Te zien zijn er werken uit privé-bezit, in totaal meer dan zeventig objecten. In depot bevinden zich nog eens een vijftig werken.

'Kopstukken' worden getoond, zoals een litho van Corneille en een gouache van Eugène Brands, beiden bekend van de Cobra-beweging. Per Kirkeby is in Consul te vinden, net als Ahrend van Ipenburg (bekend van paleisrestauraties), Jenny Derksen en ook Schiedammer Frits Kloppers met zijn bronzen beelden en Ingrid van Til met lichttorso's. En anderen. In totaal ook vijftig tekeningen zijn te zien, variërend van mandala's tot pasteltekeningen.

De werken zijn ingedeeld naar thema en zo verdeeld over de verschillende ruimtes in het appartement, die geschilderd zijn in bijpassende kleuren. Zo is er de Dream Room, de True Colors, de Walk of Fame, het Party Center en de Panorama Suite. “Zo valt u van de ene verbazing in de andere.”

De collectie werken ontstond 'uit liefde voor de kunst'. Vellinga schilderde zelf ook, tekende, naast zijn werk in de PR en bedrijfscommunicatie met zijn bedrijf Consul Consultancy. Hij is verder secretaris van de stichting Art of Help, die via de verkoop van kunstwerken goede doelen steunt. Een deel van de opbrengsten van de expositie in Schiedam gaat naar het KWF.

Bezoek aan de gallery is incidenteel en op afspraak.