Eurovisieteam Portugal bezoekt Jenevermuseum

19-05-2021 Uit Redactie/Schiedammer Online

Foto's: De Schiedammer Online


SCHIEDAM - De Portugese songfestivalploeg die gisteren Schiedam en het Jenevermuseum bezocht, moest op de Lange Haven even wachten omdat de Appelmarktbrug openging: een historische brug die opent op de spierkracht van twee brugwachters.

Na genoten te hebben van het brugwachtersschouwspel, kwam de Portugese delegatie over de brug. Hoofdstoker Rutger Vismans ontving het gezelschap in  het Nationaal Jenevermuseum.

Navraag leerde dat Portugal niet de eerste delegatie was die een bezoekje bracht aan het museum. Ook de ploegen van Litouwen - welk land gisteravond als eerste het spits af mocht bijten en een plekje bij de beste tien en dus de finale veroverde - en Estland waren al in Schiedam en ook voor deze ploegen was dit museum een must. 

De bezoeken van de verschillende buitenlandse delegaties aan de historische binnenstad van Schiedam zullen zich ongetwijfeld vertalen in internationale aandacht voor de jeneverstad, met de hoogste traditionele molens ter wereld, zo verwachten de mensen van het Jenevermuseum.

De Portugezen - vertegenwoordigd door de band The Black Mamba - bleken de jenever verrassend lekker te vinden. Dat was echt een ontdekking. Maar daarmee was de ontdekkingsreis nog niet ten einde. Als afsluiter kregen de Portugezen een 'kopstootje' geserveerd, de in het museum gestookte jenever mét een biertje erbij. De muzikale gasten waren verbaasd over de combinatie, maar bleken deze wél te kunnen waarderen, echt een idee om mee naar huis te nemen. Tussendoor werden de gasten onthaald op nog zo'n typisch Hollandse lekkernij, bitterballen, zelfgemaakte door Zavor waren het.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date