Euroscoop viert Poolse Filmlente

03-04-2018 Uit Kor Kegel

Poolse films op zaterdagen 14 en 21 april in Euroscoop Schiedam

SCHIEDAM – Voor de tiende keer brengt Stichting Pools Podium een aantal films van jonge, debuterende cineasten uit Polen naar Nederland – ditmaal voor het eerst in Euroscoop in Schiedam.
Omdat het de honderdste verjaardag is van de Poolse onafhankelijkheid, word ter bij elke film een korte film vertoond uit de serie ‘Independent Poland – history in moving pictures’.  

Onder de titel Poolse Filmlente vertoont Euroscoop vier films in de periode van zaterdag 14 april tot en met zondag 22 april. De films zijn gebaseerd op moderne toneelstukken. Bindende factor is Teatroteka: een Nieuwe generatie filmmakers krijgt de kans zichzelf te uiten bij thema’s waarmee jonge Polen zich bezighouden. 
Op het programma staan de SF-komedie Humani, de comedies Porwać się na życie (Carried away) en Dolce Vita en het drama Wasza wysokość (Your highness). De vier films worden speciaal voor de Poolse Filmlente geïmporteerd en zijn voorzien van Engelse ondertiteling. Het filmprogramma wordt mede mogelijk gemaakt door het Polish Film Institute.

Behalve in Euroscoop Schiedam is het programma ook te zien in Euroscoop Tilburg. Het volledige programma voor beide theaters, met vertoningsdata en -tijden, is te vinden op www.poolspodium.org  
Kaarten kunnen worden besteld via de website www.euroscoop.nl