Euroscoop gaat eruitzien als Pathé

19-06-2020 Uit Redactie


SCHIEDAM - Het gaat met Euroscoop zoals met praktisch alle overgenomen bedrijven: ondanks wellicht andersluidende berichten ten tijde van de koop, gaat de naam verdwijnen.

De bioscopen in Schiedam, Amsterdam en Tilburg gaan op termijn verder onder de naam Pathé, zo meldt het bedrijf. "De rebranding van de bioscopen zal over een periode van twee jaar plaatsvinden. Daarmee verdwijnt de naam Euroscoop op termijn in Nederland."

In november nam Pathé de elf Euroscopen over; zes in België, drie in Nederland en twee in aanbouw. Die in Amsterdam is ondertussen open, in Den Haag wordt nog gebouwd. De bioscoop in Maastricht werd gesloten, want daar had Pathé al een vestiging. 

In de afgelopen maanden heeft Pathé uitgebreid onderzoek gedaan naar de status van beide bioscoopketens en hoe ze elkaar zouden kunnen aanvullen, vertelt Jacques Hoendervangers, algemeen directeur van Pathé Theatres. “Wij zijn tot de conclusie gekomen dat het voor beide formules het krachtigste is om één merk neer te zetten. Pathé wil zoveel mogelijk Nederlanders samen met hun geliefden, vrienden en familie laten genieten van de mooiste films en speciale voorstellingen." Door de Euroscoop-theaters op termijn onder de Pathé-vlag voort te zetten, kunnen deze bioscopen volgens hem 'meevaren op de sterke merkbekendheid' en 'het grote online bereik' van Pathé. "Hiermee zal ook de aantrekkingskracht vergroten van de lokaal goed verankerde leisurecentra waar de Euroscoop-bioscopen gevestigd zijn en waar naast film ook diverse andere locaties voor vrijetijdsbesteding gevestigd zijn, zoals Glow-in-the-Dark Minigolf, Hollywood Café en restaurants De Beren en Happy Italy”, aldus Hoendervangers.

De 'rebranding', het omwerken naar het nieuwe merk, zal in verschillende fases plaatsvinden, aldus Pathé. Het proces zal twee jaar vergen. Alles eerste zullen de systemen 'aan de achterkant' aan de beurt zijn, dus de programmatuur van de kaartverkoop bijvoorbeeld. Daarna worden de beide ketens gelijkgetrokken waar het gaat om programmering en zullen Pathé-concepten en -producten in de Euroscopen verschijnen. In de laatste fase wordt ook de inrichting van de bioscopen zelf aangepast.

Sinds de overname zijn de medewerkers van de Euroscoop al overgegaan op Pathé-arbeidsvoorwaarden, aldus Hoendervangers. "Voor hen verandert er feitelijk niets."Gerelateerd