Ergernis om Coronawandelaars

10-01-2021 Uit Wouter Valkenburg


INGEZONDEN - Het is mooi dat wandelend Schiedam het buitengebied van Schiedam-Noord en Midden-Delfland ontdekt heeft voor tijdverdrijf tijdens de tweede lockdown.

Je kunt er wandelen zo veel als je wilt. Zeker op een mooie dag als vandaag is dat top om te doen.

Frustrerend is het wel dat op het oog weldenkende natuurliefhebbers van uiteenlopende leeftijden, blijkbaar maling kunnen hebben aan simpele regels.

Eerst kwam ik laatst een soort marcherende groep mensen tegen met een leeftijd tussen de veertig en zestig, minstens zes, misschien zelfs wel acht mannen en vrouwen twee aan twee bij elkaar en achterelkaar. Zij dachten het fietspad langs de Harreweg voor zichzelf te hebben. Mensen voor mij hadden moeite er om heen te gaan, ik alleen maakte natuurlijk geen schijn van kans en moest er ook met een grote schijnbeweging omheen.

Even later op een stukje onverhard wandelpad langs het riet werd mij door drie kletsende mensen vriendelijk aangegeven ‘U kunt er langs hoor’. Ik snap dat op zo'n smal pad 1,5 meter afstand in het voorbijgaan onhaalbaar is, maar ik heb er wel moeite mee als een meter of zeventig centimeter al niet gaat, door onwil om verder aan de kant te gaan.

Het is ongehoorzaam volk dat niet wil beseffen dat we door eigen toedoen in een tweede lockdown zitten, terwijl een infarct dreigt in de medische zorg.

De verplichting links te lopen geldt trouwens al jaren niet meer, het beste advies lijkt mij om op een vrijliggend fietspad met de rijrichting van de fietsers mee te lopen, rechts dus.