Enthousiast over knutselmiddag

11-01-2017 Uit Redactie

SCHIEDAM - Zodadelijk begint Haydee Charmes met de eerste knutselmiddag voor kinderen. De rasvrijwilligster uit Schiedam-Centrum wil zich graag inzetten om kinderen een gezellige en leerzame middag te bezorgen.

"Ik wil me graag inzetten voor de buurt, met name voor de kinderen. Beter dat ze elkaar opzoeken om iets moois te maken dan dat ze gaan rondhangen in de garage hier op de Baan", aldus Charmes, zelf moeder. En met weinig valt er al van alles te doen. "Ik spaar siroopbussen en blikjes, allerlei knutselspulletjes waar je iets moois van kan maken. Versierde houders voor waxinelichtjes, of fotolijstjes." Van siroopbussen kun je een mini-bowling maken.

Charmes wil iedere woensdagmiddag aan de slag. Zij heeft de bewonersvereniging van Centrum bereid gevonden de deuren open te zetten. Kinderen van alle leeftijd mogen komen, maar Charmes wil zich in eerste instantie richten op kinderen in de basisschoolleeftijd, zeker zolang zij alleen is als begeleider. Andere ouders nodigt zij van harte uit om mee te doen.

De eerste keren zal de middag gratis zijn - wel worden de kinderen uitgenodigd om wat snoep mee te nemen om te delen onder 'het werk'. Na de opwarmperiode lijkt een bijdrage van één euro per keer genoeg om de kosten te gaan dekken. De knutselmiddagen (in het pand Hoogstraat 71a) zijn van twee tot vier.Gerelateerd