Een platenbeurs voor elke muziekliefhebber

27-06-2022 Uit Redactie/Fleur Snoeij

Een kleine maar gezellige platenbeurs; foto: Fleur Snoeij


SCHIEDAM - Zaterdag werd er op het Land van Belofte een platenbeurs gehouden. Uit het hele land waren platenaanbieders aanwezig om hun collectie aan te bieden. De organisator moest zijn winkel sluiten, maar besloot niet op te geven en organiseerde de platenbeurs.

Een kleine maar gezellige platenbeurs. Op het Land van Belofte, waar normaal gesproken de markt te vinden is, stonden zaterdag verschillende kraampjes met uitpuilende bakken vol met LP's en CD's. Leuk voor zowel jong en oud, want alles was er te vinden. Van The Beatles tot aan Jimi Hendrix tot aan Pink Floyd tot aan tieneridool Olivia Rodrigo.

Gijs Wendels (62), organisator van deze - tevens zijn eerste - beurs, heeft zelf een online webshop voor de aanschaf van vinyl en CD's. Hoewel hij recent zijn winkel heeft moeten sluiten, houdt hij zijn hoofd omhoog en blijft hij zich bezighouden met zijn grootste passie: muziek. Het organiseren van deze beurs past dan ook goed in zijn straatje; hij staat namelijk zelf elk weekend op verschillende beurzen.

Wendels kwam aan het roer te staan omdat de oorspronkelijke organisator geen tijd meer had, dus was het aan hem om alles in goede banen te leiden. Het vinden van aanbieders was volgens hem niet zo moeilijk: "Ik ken natuurlijk heel veel mensen van de beurzen en zij merkten ook op dat er in het westen niet zoveel gebeurt wat betreft de verkoop van platen. Dus kwamen ze hier naartoe." Uit Den Helder, Den Bosch en zelfs België zijn de platenaanbieders naar Schiedam gekomen.

Wat Wendels het leukste vindt aan deze beurzen? Het contact met de mensen: "Er zijn heel veel verhalen van mensen die een herinnering hebben aan muziek, wat dat dan ook is. Ze hebben bijvoorbeeld een beroemd iemand ontmoet of er zit een familie herinnering aan. Die verhalen hoor je regelmatig en zijn heel leuk." De volgende beurs wordt op 15 oktober gehouden.