Drie kandidaten voor nieuw 'Winterland'

12-09-2017 Uit Redactie

Winterland 2015 op het Stadserf

SCHIEDAM - De gemeente Schiedam heeft een aanbestedingsprocedure opgestart voor een eindejaarsevenement komende winter.

Drie exploitanten zijn uitgenodigd een voorstel te doen voor een dergelijk evenement in de binnenstad. Het Stadserf heeft daarbij de voorkeur. Als alternatief is er de Florynhaven met  het Doeleplein aan de voet van molen De Kameel.

De aanbieders krijgen veel vrijheid om zelf een goed voorstel uit te werken, waar het gaat om aard en aankleding van het evenement. Het beste aanbod (dat is inclusief kosten) moet wel passen binnen de gestelde voorwaarden, onder meer waar het de (brand)veiligheid betreft. De gemeente is in principe bereid afspraken te maken voor meerdere jaren.

De gemeente rekent er op begin oktober een besluit over het winterevenement te kunnen nemen.

De afgelopen jaren was er door de Schiedammers grote waardering voor Winterland Schiedam, op het Stadserf. Dat evenement groeide zo uit de kluiten dat de gemeente constateerde dat de veiligheid niet langer te waarborgen viel; afgelopen jaarwisseling werd Winterland daarom georganiseerd op het Bachplein. Daar wordt de komende winter gebouwd. Winterland-exploitant René Duursma wilde graag terug naar het Stadserf maar kreeg het gemeentebestuur daarin niet mee.Gerelateerd