Donkere dagen? Kruip lekker op de bank met een boek!

17-12-2019 Uit Advertentie


SCHIEDAM - De dagen worden steeds korter, er worden feesten gevierd en Top-zoveel lijsten samengesteld. December brengt het beste in ons allemaal naar boven. Cadeaus, prachtige versieringen, met liefde bereide diners, concerten en familiebezoek. Het is heerlijk om je daarin onder te dompelen.

Mocht je nog niets op het programma hebben staan, breng dan dit weekend een bezoek aan het Dickens Festijn in en rond de Korenbeurs. Op zaterdag 21 en zondag 22 december worden van twaalf tot zes de historische Dam, de Vlaardingerstraat en een deel van de Lange Haven omgetoverd tot een sfeervolle feestlocatie. In een decor van ambachten, straattoneel en figuranten in de Dickensstijl creëren we een negentiende-eeuwse kerstsfeer. Zangkoren en dichters zorgen in de Bibliotheek in de Korenbeurs voor de decemberambiance. Verder staat diverse malen een toneelstuk over Piet Paaltjens op het programma.

Maar soms heb je zin om je even aan alle decemberhectiek te onttrekken. Kruip dan lekker op de bank met een boek! Voor wat inspiratie kun je een kijkje nemen op onze speciale feestdagen themapagina.

Zo hebben wij een lijst met kookboeken voor de feestdagen, maar ook een overzicht met knutselboeken samengesteld. Of een opsomming met prachtige prentenboeken en aanraders met romantische kerstverhalen. In de media verschijnen natuurlijk ook allerlei overzichten met de beste boeken van 2019. En onze medewerkers hebben ook altijd een goede tip voor je! Zien we je in de bieb? Je vind alle informatie terug op onze speciale feestdagenpagina op I: https://www. debibliotheekschiedam.nl/ actueel/kerst.html.