Doe mee met de Mooi Werk Cultuurprijs

01-05-2020 Uit Redactie

SCHIEDAM – Heb jij nog een geweldig idee liggen voor een wijkfestival? Wil je al jaren met bewoners een theaterstuk maken in het park? Of lijkt het je wel wat om een rondtrekkende expositie door je buurt te organiseren? Met de Mooi Werk Cultuurprijs kun je je dromen waarmaken.

Stichting Mooi Werk is al zeker tien jaar een toonaangevende adviesorganisatie voor kunst en cultuur in Schiedam. Vanaf dit jaar ligt de focus meer op initiatieven die uit de bewoners zelf komen. “Er zit zoveel kracht in de Schiedammers zelf,” zegt directeur Jolanda Copier. “Het zou zonde zijn als we die laten liggen. Met de Mooi Werk Cultuurprijs willen we ideeën ophalen.”

De Mooi Werk Cultuurprijs bestaat uit een geldbedrag van maar liefst € 1.500. Daarnaast wordt er gestreefd om de meest levensvatbare ideeën vorm te geven. De Cultuurscouts van de stichting geven hierbij onder andere advies over het schrijven van een projectplan, helpen bij het maken van een begroting en wijzen de weg in het culturele landschap van Schiedam.

De Cultuurprijs wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Schiedam.

 

Voorwaarden


De inzendingen voor de Mooi Werk Cultuurprijs worden beoordeeld door een deskundige jury. Deze let op een aantal belangrijke punten:

1. Het idee komt van een Schiedammer of van iemand die in Schiedam werkt;

2. Het idee wordt in Schiedam uitgevoerd;

3. Het idee is kunstzinnig is en er wordt minstens één kunstdiscipline toegepast (bijvoorbeeld: dans, muziek, beeldende kunst, fotografie….etc.);

4. Er wordt samengewerkt met een andere partij/persoon;

5 .Het project wordt binnen een jaar na bekendmaking van de winnaar gerealiseerd;

6. Het project betrekt actief wijkbewoners en is bij voorkeur openbaar toegankelijk;

7. Het project voegt iets toe aan de (ontwikkeling van de) wijk of stad.

Inschrijven voor de prijs is mogelijk tot en met 1 augustus. De jury nomineert 3 ideeën. Stichting Mooi Werk maakt de uitslag van de wedstrijd bekend op 19 september, tijdens de iktoon-manifestatie in de Korenbeurs.

Ga naar www.stichtingmooiwerk.nl voor het inschrijfformulier of benader de Cultuurscout van je eigen wijk.

Heb je nog vragen? Mail dan naar cultuurprijs@stichtingmooiwerk.nl