Dinosauriërs in het Beatrixpark

01-05-2018 Uit Redactie

Beeld: Weli Creative

SCHIEDAM - De dinosauriërs waren er voor het Beatrixpark er was; en toch komen de dino's naar Schiedams groene long.

Jurassic Kingdom brengt in juni een tentoonstelling van prehistorische dieren in Schiedam. Meer dan 65 miljoen jaar terug in de tijd met dertig bewegende dinosauriërs. Inclusief geluid. Langs de paden en tussen de bomen van het Beatrixpark.

Jurassic Kingdom in een reizende tentoonstelling, een initiatief van het Britse bedrijf Weli Creative. Dat stelt zich ten doel 'de uitwisseling van cultuur en waarden' tussen China en Europa te vergroten. De première beleefde de tentoonstelling in Edinburgh, afgelopen maand. Dit jaar zijn de nagebouwde prehistorische dieren volgens planning nog te zien in drie Britse steden, en in Schiedam. De metershoge beesten zijn gebouwd in China, op advies van paleontoloog Dean Lomax.

Naz Kabir, event- en marketingdirecteur van Weli Cultural: “Ik denk dat bijna iedereen van dinosauriërs houdt. En hoewel we ze nooit meer tot leven kunnen brengen, kunnen we ze wel zo goed mogelijk namaken. Dat is wat Jurassic Kingdom doet: het staat voor lol, avontuur en educatie."