Diet Wiegman genomineerd als Kunstenaar van het jaar 2020

16-07-2019 Uit Redactie

SCHIEDAM - De Schiedamse kunstenaar Diet Wiegman is een van de negentig genomineerden voor de titel Kunstenaar van het jaar 2020. Deze verkiezing wordt sinds 2003 jaarlijks gehouden door de Stichting Kunstweek. 

De genomineerden voor de Galerie van Hedendaagse Kunstenaars 2020 zijn levende (van geboorte of genaturaliseerde) Nederlandse beeldend kunstenaars, waarvan een deel woonachtig in het buitenland. Je kunt je stem uitbrengen via de website https://www.kunstenaarvanhetjaar.nl

"Stichting Kunstweek organiseert jaarlijks de verkiezing Kunstenaar van het jaar. Door de grootschalige opzet van de verkiezing draagt deze bij aan de bekendheid van beeldende kunst in het algemeen en de bekendheid van Nederlandse beeldend kunstenaars in het bijzonder. Daarbij zal de verkiezing een tijdsbeeld opleveren van de waardering van Nederlandse kunstenaars", aldus de Stichting Kunstweek.

Corneille was in 2003 de eerste die de titel Kunstenaar van het jaar kreeg. In 2005 kreeg de Schiedamse kunstenaar Jacques Tange deze eer. Andere bekende kunstenaars die deze titel wonnen waren o.a. Ans Markus (2010) en Erwin Olaf (2014).