Dickensfestijn-on-lijn met wat wel mogelijk is

19-12-2020 Uit Redactie

Dickensfestijn 2019; foto: Paul Meuldijk


SCHIEDAM - Om de energie te richten op wat wel mogelijk is, heeft Triple C een Scrooge-vertelling gemaakt en verbeeld in een 'kerstspecial' die vanaf kerstavond te zien is op internet.

Triple C organiseerde vorig jaar het Dickensfestijn in Schiedam, dat hooglijk werd gewaardeerd door velen. Voor dit jaar is er gedacht aan een nieuwe editie, maar Corona maakt dat onmogelijk.

Daarom is er gewerkt aan een vertelling naar het oude Dickensverhaal Scrooge, met vrijwilligers, opgenomen in Schiedam. "Ook is er een terugblik op 2019, mooie beelden uit Schiedam 2020 en zal er gezellige muziek te horen zijn", aldus Triple C.

In de kerstspecial worden nadrukkelijk de doeken,mutsen en sjaals gedragen die zijn gemaakt in het brei-en haakproject, een van de gevolgen van het festival vorig jaar. Makers zijn de bewoners van Frankeland, bezoekers van De Moutery, deelnemers aan diverse seniorenclubs en mensen die reageerde op een oproep.

"We denken dat deze online kerstspecial een leuke opsteker kan zijn voor alle Schiedammers, jong en oud", zo stellen de drie dames van 'organisatieclub Triple C'. "Zo is het toch mogelijk om de Dickenssfeer in ons eigen Schiedam te beleven."

De kerstspecial is vanaf donderdag 24 december, zes uur 's avonds te zien via I: www.StichtingTripleC.nl.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date