Dickensfestijn gaat niet door

03-11-2021 Uit Redactie


SCHIEDAM - Er komt dit jaar geen Dickensfestival. Hiertoe besloten de organisatoren nu de gedragsmaatregelen in de strijd tegen Corona in de samenleving toch weer worden aangescherpt.

"Tot onze grote spijt en met een knoop in onze buik laten we jullie weten dat het Dickens Festijn Schiedam 2021 niet door zal gaan", melden Marijn Poel, Anette Kooij en Jenneke van den Berg (vlnr op de foto). Samen vormen zij de organisatie Triple C, waarmee zij het Dickensfestival organiseren. 

De drie stellen het 'ontzettend jammer' te vinden te hebben moeten besluiten tot het afgelasten van het geplande festijn. "Helaas is het voor ons niet mogelijk het Dickens Festijn Schiedam neer te zetten naar jullie en onze wensen (terrein omheinen, Coronacheck, geen buitenoptredens, afstand) dus daarom gaan we het niet doen. We hopen op jullie begrip."

Het werk dat de drie al staken in de organisatie van het evenement volgende maand, is niet helemaal verloren, zo stellen ze. Dat legt de basis voor het Dickens Festijn 2022, dat op zaterdag 17 en zondag 18 december zal worden gehouden.


Gerelateerd