Derde editie Film in 't Park met drie films

05-08-2021 Uit Redactie

Film in ’t Park is een productie van het Suikerzoet Filmfestival; foto Film in 't Park


SCHIEDAM - De derde editie van Film in ’t Park vindt plaats op 2, 3 en 4 september. Dat wordt drie avonden films kijken in de Plantage.

Film in ’t Park is een productie van het Suikerzoet Filmfestival, dit jaar in samenwerking met Wenneker Cinema en Cineville. Op donderdagavond wordt gestart met Nomadland, het met drie Oscars bekroonde documentairedrama rond hedendaagse nomaden in de VS. Door armoede gedwongen rijden ze rond met hun oude campers, op zoek naar werk.

Op vrijdag draait Sound of Metal, waarin de getergde drummer van een heavy metal-duo in hoog tempo zijn gehoor verliest. Een arts adviseert hem hard geluid te vermijden, de drummer twijfelt. Eveneens met prijzen overladen film, waaronder twee Oscars. De vertoning van de Sound of Metal maakt deel uit van de Cineville Zomertour.

De slotfilm op zaterdag 4 september is Cruella, met Emma Stone in de titelrol en Emma Thompson als de barones. Cruella is nog jong wanneer zij in Londen tijdens de seventies mode-ontwerpster wil worden. Helaas zijn talent en hard werken niet genoeg om de top te bereiken. Zo wordt het aardige meisje de later gevreesde Cruella de Vil.

De stoelen staan op anderhalve meter van elkaar en het aantal toeschouwers wordt beperkt tot 220 per avond. Kaarten zijn uitsluitend online te koop.Gerelateerd